Ga naar de inhoud

Wat is een boekhouding?

online boekhoudprogramma wat is

Een administratie is niets anders dan het geordend weergeven van alle inkomsten en uitgaven van een bedrijf. De administratie is het geheugen van uw bedrijf waarbij u de meest belangrijkste gegevens, voor een verantwoorde bedrijfsvoering, direct kunnen worden afgeleid. Een goede administratie is dan ook een bron van informatie en de slagader van elke onderneming. Statistieken hebben uitgewezen dat ondernemers met een goede en bijgewerkte administratie een grotere kans van slagen hebben. Het bijhouden van een financiële administratie is vaak een tijdrovende en intensive bezigheid. Grotere administratieve klussen zoals jaarrekening, omzet- en inkomstenbelasting, salarisadministratie worden dan ook vaak uitbesteed aan accountants, boekhouders of loonadministratiekantoren. Dit is niet voor niets, vaak komt er gespecialiseerde kennis bij kijken om een goede administratie te voeren. Het is daarom van groot belang om, in de beginfase van de door u te starte onderneming, u zich te laten informeren door professionals op dit vakgebied.

Voordelen online boekhouden

Het grote voordeel van internetboekhouden is dat men op elk gewenst moment en op elke plek de boekhouding kan bijwerken en in kan zien. Er hoeft geen speciale software te worden geïnstalleerd. Vanaf een centraal en beveiligd datacentrum wordt gezorgd voor het beheer van de gegevens en het maken van reservekopieën. Het systeem is zo ingericht dat meerdere personen gezamenlijk aan één administratie kunnen werken. Dit kan een ondernemer zijn in samenwerking met zijn accountant of met verschillende onderdelen binnen de organisatie.

Online boekhoudprogramma’s zijn opgebouwd volgens de zogenaamde “stappenmethode”. De gebruikers hoeven geen ingewikkelde velden in te voeren, maar worden op eenvoudige, gebruikersvriendelijke wijze door het programma geleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *