Ga naar de inhoud

Beste boekhoudprogramma’s 2024

Je wil als ondernemer je administratie graag goed op orde hebben. Hiervoor kan je kiezen uit heel veel verschillende boekhoudprogramma’s. Je hebt betaalde programma’s maar ook gratis programma’s. Online en offlineprogramma’s.  Welke programma is het beste? Welke leveren de eisen die jij stelt aan een programma? Past het programma bij de MKB, Zzp’er of is het voor een starter? Bij veel boekhoudprogramma’s online kan je een proefaccount aanvragen. Dit is een goede manier om het programma even te bekijken en te proberen. Je hebt dan meestal de tijd om 14 tot 30 dagen het programma te gebruiken. Sluit het aan op de wensen? Dan kan je een betaald account aanschaffen. Valt het tegen? Dan sluit je het proefaccount weer af. Wij zochten de beste boekhoudprogramma’s voor je uit.

reviews e-boekhouden.nl

E-boekhouden.nl – Eenvoudig Boekhouden 15 maanden gratis voor starters

Boekhouden en factureren op een manier die jij begrijpt

Rompslomp.nl – Zorgeloos Boekhouden onbeperkt facturen maken

Gratis 30-daags proefabonnement op Rompslomp Professional. Je zit nergens aan vast en kiest daarna het pakket dat bij jou past.
Vanaf 7,50
boekhouding money monk

MoneyMonk – Speciaal voor ZZP'ers 30 dagen gratis

Ben je zzp’er en schrijf je uren? Mooi! Want MoneyMonk is ontwikkeld voor jou.
Vanaf 7,50
visma eAccounting

Visma eAccounting 100 apps en koppelingen

Online boekhouden voor elk type ondernemer. Trustpilot score: 4.5 uit 5.

E-boekhouden

Een boekhoudprogramma dat zowel goed scoort voor starters, zzp’ers en mkb’ers is e-boekhouden. Je kan er veel mee doen. Het programma bevat functies voor offertes maken, facturen versturen en financiële overzichten maken. Als zzp’er kan je bijvoorbeeld ook een urenregistratie bijhouden. Je klanten kan je in het CRM-systeem goed kwijt. Een bijkomend voordeel is dat je bonnetjes kan scannen met de app. Alleen de app is al ideaal. Je kan er overal mee kijken hoe je bedrijf ervoor staat.  Niet onbelangrijk je kan vanuit het systeem een koppeling maken die erg functioneel kan zijn. Bijvoorbeeld met de belastingdienst, betaalsystemen en met je bank. Bankafschriften worden dan bijvoorbeeld automatisch ingelezen of je aangifte wordt direct naar de belastingdienst gestuurd.

Ben je een starter? Dan heeft e-boekhouden een aanbod van een aantal maanden geen kosten. Heb je dus een kleine tot middelgrote boekhouding? Het programma e-boekhouden zou dan wel eens de beste oplossing kunnen zijn.

Exact

Exact is een van de boekhoudprogramma’s waar iedereen weleens van gehoord heeft. Het voordeel van zo’n groot systeem is dat je er overal informatie van kan vinden. Ook is Exact het programma waar accountants vaak mee werken. Je kan daardoor online samenwerken met je accountant. Dat is één van de sterke pijlers van Exact. Daarnaast is er ook een app beschikbaar. Het programma is te koppelen aan bijna 220 apps. Grote kans dus dat Exact aansluit bij de programma’s die jij al gebruikt voor je onderneming. Uiteraard kan je facturen opmaken en inkoopfacturen en je bank inlezen. Ook het scannen van bonnetjes kan gekoppeld worden. Je hebt alle administratie dan direct in het systeem staan.

Wil je aan de slag met Exact? Dan staan er veel onlinetrainingen online. Zowel via Exact zelf als via Youtube. Met de boekhoudrobot zal je een stuk minder tijd hoeven te besteden aan de administratie. Dat is natuurlijk wat elke ondernemer wil.

AFAS SB+

AFAS SB+ is echt een boekhoudprogramma voor de Zzp’er. Je kan er alles mee doen wat je als ZZP’er nodig bent. Je offertes maak je op in het systeem en kan je rechtstreeks versturen naar de klant. De gegevens kan je vooraf invullen in het CRM-systeem. Uiteraard kan je facturen opmaken en je btw-aangifte opstellen en direct versturen naar de belastingdienst. De bank kan automatisch worden ingelezen. Altijd handig. Alles wekelijks up-to-date in het overzicht. Heb je een klant die niet op tijd betaald? Je kan vanuit het systeem direct de betalingsherinnering opstellen. En die akelige losse bonnetjes? Die scan je in het met het Scan & Herken programma. Je kan met dit programma je bonnetje inscannen met een foto vanaf je mobiele telefoon. Heb je al een eigen CRM-systeem dan kan je deze waarschijnlijk koppelen aan dit programma. Dat scheelt heel veel gegevens invoeren in het begin.

Snelstart

Snelstart bestaat al erg lang. Het heeft sinds enige jaren een mooie update gekregen en is sindsdien ook als online programma. Snelstart is makkelijk in gebruik. Ook voor een startende ondernemer. Het systeem spreekt voor zich. Een voordeel van Snelstart is de koppeling met de KVK. Hierdoor kan je het CRM-systeem makkelijk laden. Heb je het systeem gevuld? Dan is het maken van een factuur een appeltje-eitje. Uiteraard kan je ook vanuit Snelstart een btw-aangifte doen.

Alle boekhoudprogramma’s zijn online aan te schaffen. Een groot voordeel van de onlineprogramma’s is het abonnement wat daarbij hoort. Waar je vroeger een duur programma direct moest aanschaffen heb je nu de mogelijkheid om per maand te betalen voor een systeem. Je kan hierdoor ook direct beginnen met de boekhouding nadat je gekozen hebt. Valt iets tegen? Dan kan je altijd overstappen naar een ander programma. Kies je één van de bovenstaande? Dan kan er weinig misgaan. Dit zijn de beste boekhoudprogramma’s van 2024.